Coinbase.com - Lyst til å å delta i Bitcoin-eventyret? Opprett konto hos Coinbase og start med et beløp som passer deg. Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, LiteCoin.
 
 

Multisøk  

 Gulesider 

 Været  Sol Sol Sol

 Ordbok  Engelsk Spansk Svensk Norsk  Engelsk-Spansk-Svensk-Norsk

 
 

Nettbank

Spill og tipping

 

Epost

Anbefalte

 

Aktuelt

Offentlige

 

...


 

ICE - "In Case of Emergency" - "I tilfelle nødsituasjon"

Enkelt, genialt og gratis!

Du er alvorlig skadd...
Bakgrunn
Hvordan oppretter du en ICE-kontakt?
Husk landskode
Problem med navnevisning
Hva kan hindre deg i å bruke ICE?
Oppsummering?

Du er alvorlig skadd - hvem skal ambulansefolkene ta kontakt med?

Tenk deg at du havner i en nødsituasjon hvor du ikke er i stand til å gjøre rede for deg. Et naturlig iboende ønske er at dine nærmeste skal få vite dette så fort som mulig. Dette for at de skal kunne være sammen med deg, i tillegg til å bistå med opplysninger og praktisk hjelp. Har du en mobiltelefon kan du gjøre denne jobben svært enkel for nødhjelpspersonellet. Legg inn din ICE-kontakt - et meget positivt initiativ som sannsynligvis vil etablere seg som en standard verden over. Det er like genialt som det er enkelt. Legg inn et helt spesielt navn, ICE, i mobiltelefonens kontakt- eller nummerregister. På denne oppføringen eller kontakten legger du inn telefonnummer og eventuelt annen kontaktinformasjon til den du ønsker skal kontaktes "i tilfelle nødsituasjon".

Bakgrunn

I mai 2005 etablerte ambulansemannen Bob Brotchie ICE-programmet. Idéen bak dette var å gjøre det mulig for nødhjelpspersonell (ambulansepersonell, brannmannskap og politi) å identifisere personer, og ta hurtig kontakt med deres nærmeste. Folk blir derfor oppfordret til å legge inn på mobilen hvem som skal kontaktes dersom man blir utsatt for en nødsituasjon, og gjøre dette på ICE-måten (se nedenfor). (kilde: Wikipedia)

Hvordan oppretter du en ICE-kontakt?

Opprett en ny kontakt i mobiltelefonen, og la navnet begynne med "ICE". Videre i navnet kan du angi hva slags kontaktperson dette er.

Eksempel 1 - En enkelt ICE-kontakt

 • ICE Wife Kari Nordmann

Eksempel 2 - Flere ICE-kontakter, i prioritert rekkefølge

 • ICE1 Wife Kari Nordmann
 • ICE2 Brother Espen Askeladd
 • ICE3 Friend Ole Olsen

Ved å beskrive relasjonen til kontaktpersonen du har oppgitt, så vet for eksempel ambulansepersonellet bedre hvordan de skal forholde seg til vedkommende, og hva de kan forvente av informasjon. Dette er enkle grep som gjør ICE enda nyttigere. Skriver du relasjonen med et engelsk ord så kan dette bli forstått i utlandet også. Et enda mer dekkende alternativ er å angi relasjonen på flere språk om du ønsker dette, bare ikke overdriv.

Eksempel 3 - Flerspråklig

 • ICE Wife Esposa Kari Nordmann

Husk landskode

For at man skal kunne ringe fra utlandet må telefonnummeret til din ICE-kontakt være angitt med landskode.

Eksempel - Landskode

 • +47 900 12 345

Problem med navnevisning

Noen mobiltelefoner kan bli, naturlig, forvirret dersom man for eksempel har har lagt inn konas telefonnummer både som ICE og som Kari Nordmann. Når vedkommende da ringer kan man risikere at navnet ikke viser i displayet slik det gjorde før ICE ble lagt til. Dette skjer fordi samme nummer nå ligger på to ulike kontakter i telefonregisteret. Mulig løsning som virket på Nokia 6230i: Fjern landskoden på den opprinnelige kontakten. Du vil da få det vanlige kontaktnavnet opp på displayet - ved innenlandssamtaler. NB! Behold alltid landskoden på ICE-nummeret!

Eksempel:

 • Kari Nordmann: 900 12 345
 • ICE Wife Kari Nordmann: +47 900 12 345

Hva kan hindre deg i å bruke ICE?

Dersom du har låst mobilen med en hemmelig eller ukjent kode/passord, så har ikke hjelpepersonell adgang til ICE-kontaktene dine. En løsning på dette kan være å ha en merkelapp på utsiden av mobilen hvor ICE-kontakten eller nummeret står skrevet. På fremtidige telefoner kan det godt tenkes at det kommer egne knapper eller koder som tilgjengeliggjør ICE-kontaktene selv om mobilen er beskyttet med kode/passord.

Visning selv med passord på telefonen

HTC Touch (Windows Mobile 6) har for eksempel mulighet til at eierinformasjon blir vist på skjermen selv om den har passord aktivert. ICE-kontakten kan du dermed legge inn som en del av denne eierinformasjonen.
Oppskrift for HTC Touch (og andre telefoner med Windows Mobile 6)
 • Gå til eierinfo-bildet (Start->Settings->Personal->Owner Information).
 • Legg inn ICE-kontakten din nederst i Adress-feltet.
 • Legg inn navnet på kontaktpersonen.
 • Velg nå Option arket.
 • Kryss av for Identification information. Dette gjør at din eierinformasjon vil bli vist hver gang telefonen aktiveres etter å ha blitt låst (passordbeskyttet). Eierinfoen blir også vist ved hver oppstart.
 • Trykk OK for å lagre.

Oppsummering?

 • Opprett en eller flere ICE-kontakter.
 • Legg inn relasjonen du har til kontaktpersonen, og da gjerne på engelsk.
 • Legg inn navnet på kontaktpersonen.
 • Anbefal ICE videre.
 

Takk for din tilbakemelding


Navn:
Epost: